Gravsten

Smycka med en vacker gravsten

Edurus Gravstenar - katalog, Westlings Begravningsbyrå EskilstunaAtt ha grav att gå till kan vara en viktig del i sorgearbetet. Man får då en konkret plats gå till och man kan där stanna upp för att minnas och vara nära den som gått bort. Då kan det kännas bra att efter gravsättningen att få smycka graven med en fin personlig sten. Det finns ett stort urval av stenar att välja mellan i många olika färger, slipningar och typsnitt. Vi samarbetar med Edurus gravstenar och Grf-gravvårdar.

 

Nytillverkade gravstenar från Edurus.

Edurus gravstenar som vi anlitar till nyproducerade stenar tillverkar kvalitetsstenar till ett rimlig pris. Deras utförliga katalog finns att låna hos oss. Ta dig tid att studera den hemma i lugn och ro. Man kan även besöka Edurus hemsida. Där ser man lätt vilka val man kan göra och vad då priset blir på stenen.

När du sedan har bestämt dig eller om du har frågor och behöver hjälp så kontaktar du oss på Westlings Begravningsbyrå. Tillsammans utformar vi då stenen efter dina önskemål. Det angivna priset i katalogen är oberoende av hur många tecken du vill ha ingraverade på stenen. Du kan även välja mellan många olika färger, slipningar och symboler. Pris för en liggande gravsten är från 6900kr och för en stående gravsten från 9400kr. Vill du göra en egendesignad sten eller önskar en sten i katalogen men vill ändra storleken på den, så går det självfallet utmärkt. Vi skickar då en kostnadsförfrågan till Edurus.

Från att beställningen är gjord samt att du och kyrkogårdsförvaltningen godkänt ritningen tar det ca 8-10 veckor innan stenen är färdig och monterad. Under vintermånaderna när det är snö och tjäle sker inga gravstensmonteringar.

 

 

Gravsten från Grf-gravvårdar

Textkomplettering av befintlig gravsten, samt nytillverkade gravstenar från Grf-gravvårdar

Grf-gravvårdar har ett stor utbud av fina gravstenar som man kan utforma efter sina personliga önskemål. Stenarna tillverkas i Sverige av nordisk kvalitetssten. I priset ingår upp till 50 tecken och man kan välja på ett flertal stensorter och symboler. Broschyr kan du hämta eller beställa från Westlings Begravningsbyrå.  

Finns det redan en gravsten vid graven så kan vi hjälpa dig att förmedla beställning av textkomplettering på denna. När man beräknar pris för en textkomplettering på en befintlig gravsten kan man räkna på cirka 100kr per tecken och cirka 2500kr i transport och rengöring. Under vintermånaderna när det är snö och tjäle sker inga gravstensmonteringar.